Okno Zalogowani wyświetla aktywne sesje użytkowników aplikacji PP Kolektor oraz umożliwia ich usuwanie.
Okno można otworzyć z poziomu:
- PP Mag -> zakładka WYDANIA lub PRZYJĘCIA -> ikona zębatki -> zakładka KOLEKTOR -> przycisk ZALOGOWANI

Usuwanie sesji #
Usunięcie sesji uniemożliwia użytkownikowi wykonywanie w aplikacji PP Kolektor operacji wymagających komunikacji z serwerem.
Jeżeli użytkownik w chwili usunięcia sesji jest zalogowany w aplikacji PP Kolektor, nie będzie mógł wylogować się z niej w standardowy sposób. W takiej sytuacji konieczne będzie wykonanie resetu danych w ustawieniach PP Kolektor.
Usuwanie sesji należy stosować wyłącznie w szczególnych przypadkach, na przykład gdy kolektor uległ awarii i nie można wylogować użytkownika w standardowy sposób.
Opis przycisków #
- WYŚWIETL – odświeża i wyświetla listę aktywnych sesji użytkowników.
- USUŃ SESJE – usuwa zaznaczone sesje użytkowników.
- ZAPISZ – zapisuje wprowadzone zmiany i zamyka okno.
- ANULUJ – anuluje wprowadzone zmiany i zamyka okno.
Menu kontekstowe #
Kliknięcie prawym przyciskiem myszy na wybranej sesji otwiera menu kontekstowe.
- Usuń sesje – wykonuje tę samą operację co przycisk USUŃ SESJE.
Opis kolumn #
- Login – login użytkownika, do którego należy sesja.
- Urządzenie – nazwa urządzenia, na którym użytkownik zalogował się do aplikacji PP Kolektor.
- Data zalogowania – data i godzina zalogowania użytkownika.
- Klucz – klucz identyfikujący sesję użytkownika.