Z poziomu programu PP Mag jest dostępna opcja wyczyszczenia danych nośnika. Operacja ta powoduje:
- Usuniecie przypisanego operatora.
- Usunięcie powiązania z nośnikami.
- Usunięcie przypisanych towarów.
Operacji tej nie można cofnąć.
Uwagi #
- Jeżeli nośnik jest przypisany do operatora i zostanie wyczyszczony, to z poziomu kolektora nie będą mogły być przesłane żadne informacje o nośniku, a próby wylogowania lub synchronizacji będą kończyć się błędem do czasu, aż nośnik będzie usunięty z kolektora lub zostanie wykonany reset danych.
- Jeżeli do nośnika przypięte są dokumenty, to po wyczyszczeniu ich status nie będzie zmieniony.